Un segle d’humor a Barcelona (Carrer 119)

El número 119 de la revista Carrer, publicació de la FAVB (Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona) dedica un àmpli i interessant dossier a l’humor gràfic. En aquest enllaç es pot descarregar la revista en format pdf.

L´ìndex d’aquest número és el següent:

pàg 1- Portada: Un segle d’humor gràfic a Barcelona (Villuendas & Gómez)

pàgs. 15 a 16- Dossier: Un segle d’humor gràfic a Barcelona Ninotaires i altres espècies perseguides (Jaume Fabre, periodista i historiador / Portades de La Campana de Gràcia, Papitu, Cu-cut i L’Esquella de la Torratxa. Dibuixos de El Perich i Cesc)

pàg. 17- Dossier: Un segle d’humor gràfic a Barcelona Los artistas del anarquismo (Rai Ferrer, escritor i il·lustrador / Cartell de Vicente i Arturo Ballester i il·lustració d’Helios Gómez)

pàg. 18- Dossier: Un segle d’humor gràfic a Barcelona Aleluyas o “auques”, los periódicos de los pobres (Antonina Rodrigo, escriptora)

pàg. 19- Dossier: Un segle d’humor gràfic a Barcelona Opisso, gran testimoni de la seva època (Josep Maria Cadena, periodista i crític d’art / Il·lustració de Ricard Opisso “Tornant a Sant Medir”)

pàg. 20- Dossier: Un segle d’humor gràfic a Barcelona Bruguera, amb “B” de Barcelona (Antoni Guiral, periodista, guionista i divulgador d’historietes / Portada de Pulgarcito; fotografia de treballadors de Bruguera al menjador de l’empresa, portada de la revista reivindicativa per denunciar els acomiadaments a Bruguera: Fons Documental de Bruguera de l’Arxiu del districte de Gràcia)

pàg. 21- Dossier: Un segle d’humor gràfic a Barcelona El Papus, una avispa en los cojones (Luis Caldeiro / Portada de El Papus; publicació en solidaritat amb les víctimes de l’atemptat, dibuix d’Outumuro)

pàg. 22- Dossier: Un segle d’humor gràfic a Barcelona Butifarra!, la lucha como diversión (Rai Ferrer, escritor i il·lustrador) / Portades de la revista Butifarra!)

pàg. 23- Dossier: Un segle d’humor gràfic a Barcelona L’aventura de Cul-de-sac (Alfons López, dibuixant / Portada de la revista Cul-de-sac i fotografia de l’equip el 1982)

pàg. 24- Dossier: Un segle d’humor gràfic a Barcelona Revistes de la transició (Pepe Gálvez, guionista i sindicalista / Portades de Por Favor i Barrabás)

pàg. 25- Dossier: Un segle d’humor gràfic a Barcelona Núria Pompeia, cronista de la vida quotidiana (Mireia Bofill, traductora i activista feminista / Portada de llibre Mujercitas, de Núria Pompeia)

pàg. 26- Dossier: Un segle d’humor gràfic a Barcelona La Barcelona bruta del “còmix” (Elia Herranz / Portada del número de la revista El Víbora dedicat al cop d’Estat del 1981; portades de les revistes El Rrollo Enmascarado, Star, Totem, Bésame Mucho, Rambla i Makoki)

pàg. 27- Dossier: Un segle d’humor gràfic a Barcelona L’humor gràfic avui (Jaume Capdevila, “Kap” / Portades de les revistes El Jueves, Retranca i Amaníaco)

pàg. 28- Dossier: Un segle d’humor gràfic a Barcelona Les mil i una vides de Miguel Núñez (Mertixell R. Pauné, ressenya del llibre Miguel Núñez, mil vidas más, de Pepe Gálvez, Alfons López i Joan Mundet) El traç dur del carrer (Anaïs Barnolas, ressenya del llibre Miguel, 15 años en la calle de Miguel Fuster)

pàg. 29- Dossier: Un segle d’humor gràfic a Barcelona “La gent ja no és tan dòcil com als 90”, entrevista amb el dibuixant Carlos Azagra (Albert Balanzà / Fotografia: Ignasi R. Renom)

pàg. 40- La del darrere: “Han passat massa anys sense Vázquez”, Antoni Guiral, periodista, guionista i divulgador d’historietes (Daniel Gomis / Fotografia: Joan Morejón) Sal i pebre: Trias fitxa un imputat (Zeta) L’acudit: Alejandro Milà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: