Els 4 gags

L’Associació Cultural per al Foment de l’Humor i la Sàtira Els Quatre Gags, (www.4gags.org) malgrat que pel nom pot semblar tot el contrari, és una associació seriosa. La finalitat de l’associació és fomentar qualsevol mena de manifestació humorística, tot mantenint l’esperit de la tradició satírica catalana, amb especial èmfasi en la sàtira gràfica i escrita.

Un primer pas en aquest objectiu va ser la creació, ja fa sis mesos si fa no fa, d’això que llegiu i us fa tanta gràcia: El Web Negre,   projecte vinculat a les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies i que ens dona una difusió sense fronteres. Però tenim més fites culturals, companys:  exposicions, taules rodones, patrocini de llibres, documentals, monografies, berenars i sopars, anar de copes… L’Associació pretén ser un punt de trobada entre creadors (professionals o no) i “consumidors” d’humor, un punt d’intercanvi d’idees i d’opinions, que doni a conèixer quina és la nostra tradició i que la preservi, continuant-la, tot fent-la viva, actual i de futur, no com el semen català.
L’Associació Cultural per al Foment de l’Humor i la Sàtira el Quatre Gags es va fundar el 10 de maig de 2008 i està donada d’alta al Registre d’Associacions de la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya. L’associació, sense ànim de lucre, regula les seves activitats d’acord amb la Llei  7/1997, de 18 de juny, d’associacions (DOGC 2423, d’1 de juliol), la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d’associació (BOE núm. 73, de 26 de març) i els seus estatuts. El domicili de l’associació s’estableix a Barcelona, i l’àmbit d’activitat principal de l’entitat l’assenyala el domicili social. No obstant això, també es considera indicativa de l’àmbit d’activitat qualsevol altra referència geogràfica (sigui de caràcter local, estatal o internacional) relacionada amb les activitats de l’associació.

La Junta directiva està formada per Manel Puyal, president; Jaume Capdevila, vicepresident; Néstor Macià, tresorer; i Josep Ignasi Gras, secretari.

Un comentari

  1. Júlia Solé Oliveras

    Benvolguts 4 gags, m’agraderia participar d’alguna manera en L’Associació Cultural per al Foment de l’Humor i la Sàtira els Quatre Gags. No sóc ni professional, ni estudiant tirant cap a professional, ni tan sols major d’edat; sóc estudiant de 2n de batxilerat, estic fent el treball de recerca sobre la premsa satírica i sobretot el Be Negre i estic molt interessada en la sàtira, sobretot d’aquí, del país. Res més, m’agraderia contactar amb vosaltres i a veure si em poguéssiu donar un petit cop de mà amb alguna informació i amb algunes preguntetes.
    Gràcies!

Deixa un comentari